Baikalmeer
Hallo allemaal!!
Na 4 nachten en 3 dagen treinen zijn we eindelijk aangekomen in Litsvyanka een klein plaatsje rechts aan het Baikalmeer! Het is hier echts super koud, ongeveer 3 graden. Hopelijk wordt het vanmiddag beter, het is hier nu pas half 12. Maar wat hebben we meegemaakt...
De eerste dag in moskou was in een woord fantastisch... regenachtig!! Daardoor hebben we de meeste tijd doorgebracht in een warenhuis om steeds op te drogen. Wel hebben we natuurlijk de hoogtepunten bekeken, het rode plein, St. Basil Cathedral en het Kremlin. 's Avonds vertrok de Trans Siberie Expressrichting Irkutsk.
We deelde de coupe met een super aardige rus, Andy! Hij vertelde ons vanalles over Rusland en we konden bij hem afkijken hoe het allemaal werkte in de trein. De eerste treindag duurde het langst omdat we toen nog niet echt in het ' treinritme' zaten maar dat werd al snel beter en vermaakte we ons prima met lezen, ipadden en met het kijken van russische politieseries. Het landschap was verder trouwens ook echt prachtig!! Tussendoor maakt de trein ook een aantal stops waar russische vrouwkes de meeste rare dingen verkochten.
Nu zijn we dus in Litsvyanka en hebben net heerlijk ontbeten bij onze homestay! Echte russische pannenkoeken kregen we! Nu zijn we in het centrum maar het is maar een klein plaatjse, 2500 inwoners, en er is ook niet veel te doen maar het uitzicht op het meer is adembenemend!! Morgenvroeg gaan we naar Irkutsk voor 1 dag en vervolgens weer de trein in naar Ulan Baatar.
We zijn het kabeltje van de camera vergeten mee te nemen dus de foto's zullen moeten wachten tot over een week ofzo! Als we in Ulan Baatar zijn dan gaan we weer een internet cafe opzoeken!
Liefs, Pieter en Inge
Fijn om weer iets van jullie te horen!! klinkt goed nat en koud maar wel mooi, veel plezier morgen in Irkutsk, we horen weer graag jullie ervaringen vanuit Ulan Bataar, altijd leuk xx Marianne
Deuskes! Kabeltje vergeten?? ;-)
Heel veel plezier daar en geniet van de jak-melk! (jakkes...)
Fijn wat van jullie te horen. En ik maar hopen op een paar fantastische foto's van het rode plein.
Hoe is het mogelijk dat na alle voorbereiding jullie het kabeltje vergeten zijn.
enfin, het zal wel door ale stress komen. Hou het warm en ik verlang al weer naar een nieuw verhaal. PS hier is alles goed. Met Annelieke gaat het steeds beter.
gr PA
Klinkt heel goed :) Heel veel plezier! xx
Klinkt goed tot nu toe! Al zijn we erg benieuwd naar de foto's.. Geniet ervan!
Wilde ik net geld storten voor extra foto"s en wat denk je?? Nee he... het kabeltje vergeten! Mut.........
Maar jullie hebben al heel wat beleefd! Zijn (ook)erg benieuwd naar de foto's.
Geniet ervan en tot hoors!!
groetjes Wellie!!!! H&J.xx
Leuk om jullie verslag te lezen, ik ben net als iedereen benieuwd naar de fotos geniet maar lekker en tot hoors.
Groetjes Henriette
Hey, heb net even tussen mijn drukke studentenleven door jullie verhaal gelezen. Klinkt leuk allemaal! Veel plezier nog. Xx
Mmmmm russische pannenkoeken, klinkt goed.
Heeeeeeel veel plezier!!
Nu al zin in jullie volgende verhaal :-)
Liefs Zerline
hoi jongens hoe is het daar, nog steeds koud? kijk uit naar jullie volgende verhalen.
liefs xxxx Andrea
Wat een onderneming. De eerste verhalen zijn al mooi. Nu nog wat fotos. Pieter en Inge geniet van deze prachtige maanden veel plezier en tot ziens en hoors.
H en C
Goed te horen dat jullie nog leven en gelijk in Rusland al de Nespresso boutique in zijn gedoken! Old habits die hard!
Voor de komende updates verwacht ik heel wat spannende verhalen (anders kan je altijd wel een beetje overdrijven, niet waar?)
Groeten en veel plezier!
ps. waarom koppelen jullie deze website niet aan facebook (dus dat updates van deze site in timeline komen)? Werkt imo een stuk gemakkelijker... Enfin, lataah!
hey Inge en Pieter
alles goed met jullie?
wij willen heel graag weer wat verhalen van jullie lezen, zijn super benieuwd.....
heeeeel veel liefs xxxxx
andrea en arthur
Hoi kids
laat weer eens iets van je horen. We zijn reuze benieuwd naar een nieuw verhaal en als het kan wat foto's.
Hier op het thuisfront is alles goed. De leus van deze week " doe normaal man" wordt gebezigd in de Nederlandse politiek.
Verder alles goed met de gehele familie
liefs Pa
Hey Inge en Pieter, het blijft stil, nog steeds geen internet begrijp ik, hoe is het leven bij de nomaden, niet te vergelijken met het Nederlandse?? ben reuze benieuwd hoe het jullie vergaan is in die gertenten, adelaarsvallei, kloosters etc. Heel appart. Hopelijk niet te koud!! Ik denk dat straks de luxe weer zult waarderen. xxx Marianne