Hallo allemaal!
De foto's staan er inmiddels allang op maar we hebben nog helemaal niet geschreven hoe de mekong delta ons is vergaan en inmiddels zitten we alweer in Laos dus het wordt de hoogste tijd voor ons Cambodiaans avontuur!
Vanuit Saigon gingen we dus voor 3 dagen de mekong delta in. Dit betekende vooral veel op bootjes zitten om te genieten van de omgeving. We hebben veel dingen bezocht: een baksteenfabriek, een bedrijfje dat kokos snoep maakt, een bedrijfje waar fruit geteeld werd en op de laatste dag hebben we een fish farm en een minority village bezocht. Leuk om te zien hoeveel water daar is en hoe de mensen daar leven!
Daarna waren we alweer in Phnom Penh (PP) en dat was wel een beetje een cultuur shock. We waren lekker gewend aan Vietnam en nu kwamen we in het donker aan in een nieuw land waar niets leesbaar is. In PP hebben we de volgende dag een stadstocht gedaan waarbij we als eerste naar de killing fields gingen. Als jullie de foto's gezien hebben dat weten jullie hoe indrukwekkend dat allemaal was! Ongelooflijk wat daar voor bruute daden daar zijn verricht! Daarna naar een markt, de Khmer Rouge gevangenis en naar het royal palace. Leuk om te zien dat de bouwstijl hier heel anders is als in Vietnam.
Na PP gingen we met de bus naar Siem Reap voor een van de hoogtepunten van onze ries... The Temples of Angkor! We hadden voor 2 dagen een tuktuk gehuurd die ons naar vele tempels bracht. Als eerst gingen we naar de zonsopgang van Angkor Wat en dat was echt onbeschijflijk!! Zo mooi om te zien!! Verder hebben we nog wel 15 tempels bezocht op deze 2 dagen waarvan sommige er echt uitstaken, zoals de tomb raider temper, maar voor sommige gold echt het gezegde 'same same but different'. Na 2 vermoeiende dagen van tempels bezichtigen hadden we nog een vrije dag en daarna namen we de bus naar Kratie.
In Kratie zijn we maar kort gebleven en hebben we de Irrawaddy dolfijnen gezien! Daar zijn er nog maar 75 van dus dat was best bijzonder. De fietstocht naar de dolfijnen toe was ook erg leuk want Kratie is een stuk minder toeristisch dan PP en Siem Reap en dat bevalt ons wel. Kindjes zwaaien allemaal naar ons en roepen Hello!. Vooral in Siem Reap is dat wel anders want het enige wat je daar hoort is helloo... ten postcards for 1 dollaa of 4 for one dollaa. Alles wat ze maar kunnen bedenken voor 1 dollaaa (lekker die aaaa uitrekken en je hebt het te pakken:) ).
Na Kratie gingen we naar Ban Lung wat helemaal in het verre noorden van Cambodja ligt, ook weer niet echt toeristisch. Hier hebben we een Jungle trek gedaan van 3 dagen en 2 nachten. Dit was ongelooflijk in positieve en negatieve zin! Het was geweldig om in de jungle te zijn en de natuur te zien maar het was ook afzien om in the middle of nowhere in de jungle te overnachten en giftige spinnen en slangen te zien. Ook zijn we een aantal keer gebeten door bloedzuigers, hebben we takken in ons gezicht gehad en kleerscheuren opgelopen! Maar wat een once-in-a-lifetime ervaring!! Toen we terugkwamen uit de jungle hebben we lekker nog een dag gerelaxed in onze bungalow en dat was ook echt nodig want we waren helemaal gesloopt!!
Vandaag zijn we weer met de bus naar LAOS gegaan waar we nu verblijven in Pakse maar daarover volgende keer meer!!! De tijd gaat super snel hier en dat komt alleen maar omdat we het super naar ons zin hebben!! Het is hier fantastisch!! Leuk dat jullie steeds reageren op onze site!!
Heel veel liefs en we missen jullie xxxxxx
Sabine & Jasper
13 nov. 2011, 15:43
Klinkt weer goed! Veel plezier in Laos!
elske
13 nov. 2011, 16:17
Klinkt weer super! Wel jammer dat de kaarten zo goedkoop zijn en ik er nog geen heb gezien ;). Maar als alle tempels so mooi waren als op de foto op Facebook (met zonsopgang) zijn 15 er toch niet genoeg :)! Gelukkig hebben Julie nog even om andere tempels te bekijken! Xxx
Martijn
14 nov. 2011, 03:35
In Laos zeker even Laochaanse wodka proberen!
Die klapt er namelijk zeker goed op!
Zerline
14 nov. 2011, 08:33
We miss you tooooooo
Madelon
14 nov. 2011, 11:53
Oh man, wat geweldig allemaal weer! Super hoor!
Het begint al op te schieten he?
Geniet er maar lekker van!
Tot volgende maand... xxx
Elies
16 nov. 2011, 10:24
HoiPieter en Inge,
Wat een geweldig verhaal alweer, jullie maken een hoop mee. Zitten wij hier maar in ons dorpje, haha.
Geniet ervan, dat doe ik van jullie foto's.
groetjes Elies, brrrr is koud, allees wit het heeft gevroren vannacht.
Henriette
17 nov. 2011, 19:28
Hoi Inge en Pieter
Weer geweldige fotos wat is het toch een mooi land en wat spannend die jungletocht in Cambodja geniet van Laos.
Heel veel groetjes van Fam. Vos
andrea
19 nov. 2011, 09:13
hoi inge en pieter
het is weer helemaal super, de verhalen en de foto's, we genieten er allemaal van.
Ik las mijn naam, dus mee in de gordijnen!!! Hoezo
heb ik perzen???Da's ons Marleen, maar dat zijn gewone katten!!!
Pieter en Inge wij hopen dat jullie hier nog kunnen
wennen? Wij vrezen het ergste! Het is allemaal WAUWWW! Geniet ze nog!! xxx
Astrid
30 nov. 2011, 15:04
En hebben jullie ook al een keer je schoen gezet daar??
Misschien moet je voor de mensen daar eens een liedje zingen: Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje.... hihi
andrea
30 nov. 2011, 21:12
jongens weer geweldige foto's
hebben er nu al zin in om jullie kookkunsten te proeven, jamjam xxxx ons
Marianne
30 nov. 2011, 21:27
Wat een pracht en praal, geweldig die olifanten echt schattig.