pietereninge.reismee.nl

Beijing

We kwamen om 14.00 aan met de Peking Express. Toen zijn we naar het hotel gelopen en hebben we onderweg een soort ei-pannekoek gegeten voor wel 0,25 cent (!). Dat begon al goed! Thanks Jelle, Martijn en Tim voor de yuan, nu hadden we mooi meteen cashgeld bij aankomst. In Beijing zijn we naar Tian'anman square, Summer Palace, Temple of Heaven, de winkelstraat, de Chinese muur, the Forbidden City en naar Jishan park geweest. De foto's spreken denk ik wel voor zich! Maar een aantal interessante dingen.... Na de eerste nacht zijn we om 05.30 opgestaan om naar de flag raising ceremony op Tian'anman square te gaan. Daar werd ons meteen duidelijk dat het een chinese vakantieweek was! Wat een drukte. Uiteindelijk hebben we weinig van het plein gezien, eigenlijk alleen de mensen die erop liepen. Ook konden we niet eerder dan de laatste dag naar de forbidden city want deze was afgesloten voor publiek, wederom denken we dat het te maken heeft met de feestweek. Ook hebben we Peking eend gegeten, De signature dish van Beijing. Inge had dat van Pieter gekregen voor haar afstuderen. Dit was echt een bijzondere ervaring! De kok komt aan je tafel de eend 'fileren' en het smaakte echt super lekker!! Dus dit wilde we nog wel een tweede keer meemaken en we hadden dan ook meteen voor een 2e keer gereserveerd. De Chinese Muur was echt het meest indrukwekkend van allemaal!!!!!! Ongelooflijk wat een bouwwerk! We hebben echt onze ogen uitgekeken tussen het hiken door!! We zijn naar een geruineerd stuk van de muur gegaan en daar zaten bijhoorlijk schuine en kapote stukken is dus het was een goede klim! Kortom... Beijing is echt de moeitje waard! Er is zoveel te zien! We hebben ook nog lang niet alles gehad. We willen ook nog wel een keer terug maar dan wel als het GEEN vakantieperiode is! Er zijn al 10 million bicycles in Beijing (ja t. Gerrie het zijn er echt minstens zoveel!) en nu leek het wel het dubbele, het was echt hysterisch! Verder waren, dankzij de vakantieweek, alle normale treinkaarten uitverkocht en konden we alleen nog maar een slaapplek in een overdag trein kopen of staanplaatsen in een trein van 12 uur. Dit was een enorme tegenvaller en hierdoor hebben we besloten om meteen naar Vietnam te vliegen en nog een keer terug te komen voor China. Binnen nu en twee dagen hopen we weer foto's te kunnen plaatsen. t. Gerrie, t. Jose en Oma super bedankt voor de extra fotoruimte!! Nu hebben we iig genoeg ruimte om onze foto's te plaatsen! Wel moeten we denken we nog SD kaartjes kopen want het gaan hard met de foto's! Nu zijn ze we in Sapa dus weten niet of er hier een pc is maar in Hanoi gaan we ernaar op zoek!

Bo Wijnakker

Wat een leuk en orgineel cadeau van Pieter!!
De foto's zien er weer prachtig uit. Vooral die van de muur!
Veel plezier met jullie volgende belevenissen
Liefs, Bo

Zerline

Wauw!! Hele leuke foto's! En een starbucks haha! Nice! Heeeel veel plezier!! XXX
Hier is het trouwens herfst en koud...!

annelieke

Heei Jip en Janneke.

Wat ziet het er toch fantastisch uit!!
En het klinkt ook heel leuk!
Alweer een maand weg, en nog twee(iets meer) te gaan.. geniet ervan en ik kan nie wachten op jullue volgende verhalen en foto's

xx mis jullie. xxxx
Ps. jullie zien er zelf ook goed uit, niet te lijen zo te zien:P

Gijsje

Ben blij dat je iets aan het cadeau hebt gehad :) ... ook leuk dat je zoveel foto's kan plaatsen, ziet er erg gaaf uit!

Lise

Ha Pieter en Inge,

Ik ben er net achtergekomen dat jullie site bestaat dus heb het even allemaal bijgelezen! Superleuk allemaal! Klinkt als een hele mooi reis!
Geniet ervan!

xx

Elske

Verhaal klinkt weer erg goed, en foto's zijn nog beter :)! Wel grappig dat elke fotoserie zo anders is! Nu nog hopen dat het stopt met regenen :)

Martijn

Goed te horen dat jullie nog leven en zo!
En mooi dat je van ons cadeau 2 en een halve pannenkoek hebt kunnen kopen!

Wederom nog veel plezier toegewenst!

Lotte

Super Pieter en Inge! Klinkt echt als een geweldige reis en de foto's zijn ook super (en nog een keer naar China, lijkt me een mooi vooruitzicht!). Geniet! xxx

Koen, Madelon en Max

WAUW WAUW WAUW!
Echt te gek hoor. Jullie zitten nu in Vietnam?
Nog meer mooie plekken te ontdekken dus.
Have fun en hou ons op de hoogte.
xxx ons

Jasper & Sabine

Hoi Inge en Pieter,
Wat leuk om jullie verhalen te lezen, vooral omdat een groot gedeelte erg herkenbaar is!
Wij zijn nog steeds in China, op het moment in Chengdu. De treinproblemen hebben wij ook ondervonden en dat gaat buiten de vakantiewerk gewoon door helaas haha.
We hadden jullie nog wel in Guilin willen treffen, maar dat gaat niet meer lukken.

In ieder geval wensen we jullie heel veel succes en mocht je een keer niets te doen hebben ;) onze verhalen staan op www.JasperenSabine.waarbenjij.nu

Liefs, Jasper & Sabine